Literatuur & Romans

Evie Dunmore – De hertog op zijn knieën

Evie Dunmore – De hertog op zijn knieën

Engeland, 1879. De briljante maar straatarme Annabelle, dochter van een plattelandsdominee, moet als een van de eerste vrouwelijke studenten haar plek zien te vinden binnen de universiteit van Oxford. Ze is verplicht de onlangs opgerichte beweging voor vrouwenkiesrecht te steunen in ruil voor haar beurs.

Het doel is om mannen met invloed te rekruteren om hun zaak te verdedigen en hiervoor heeft ze Sebastian Devereux op het oog: de koude en berekende hertog van Montgomery. Annabelle wil niet toegeven aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van deze man, die voor alles staat waar zij tegen is…

Deze historische roman kwam regelmatig op mijn instagram tijdlijn voorbij, dus ik werd erg benieuwd naar dit verhaal. We maken kennis met Annabelle. Ze maakt al gauw in contact met de stugge hertog Sebastian, maar al snel wordt duidelijk dat er toch meer speelt tussen dit tweetal.

Annabelle komt in dit verhaal over als een hele sterke vrouw. Ze weet hoe ze voor zichzelf moet opkomen, maar toch krijgt ze steeds meer een zwak voor de hertog. De aantrekkingskracht is wederzijds, want achter het stugge karakter schuilt een zachtaardige man.

Het verhaal leest heel erg vlot en de schrijfstijl is ook erg beeldend. Je waant je helemaal in 1879. Dat vond ik wel hele grote pluspunten aan dit verhaal. Toch vond ik het soms ook wel erg zoetsappig en een aantal fragmenten waren ook wel heel gedetailleerd beschreven. 😉

Als je van historische romans houdt met flink wat romantiek dan is dit zeker een aanrader. Het tweede deel, ‘De charmante schurk’, is inmiddels ook te lezen.

Dit boek krijgt van mij drie en een halve ster.
Recensie geschreven door Silvie

Waardering: 3.5 uit 5.

Boekspecificaties
Titel: De hertog op zijn knieën
Auteur: Evie Dunmore
Genre: Literatuur & Romans
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 400
Uitgever: Xander Uitgevers
Verschijningsdatum: december 2021
ISBN: 9789401615884

Plaats een reactie