Literatuur & Romans

Mirella Rosa – Palazzo Puro

Mirella Rosa – Palazzo Puro

Mirella wordt verliefd op een vervallen Italiaanse villa. Ondanks de bedenkingen van haar man en tienerzoon, besluit ze het huis te kopen van twee oude zussen die het erfden. Zij weten niet waarom zij de erfgenamen waren en vertellen over een mysterie dat nooit is opgehelderd. Terwijl Mirella het huis opknapt en zich onderdompelt in het Italiaanse leven, krijgt ze langzaam het gevoel dat de villa een duister verleden heeft. Wanneer ze oude liefdesbrieven vindt, ontdekt ze een geheim dat angstvallig verborgen is gehouden. In 1939 droomt de jonge visnetweefster Sofia van een ander leven. Ze wordt verliefd op de zoon van de fabrieksdirecteur, de mooie Danilo. Hij moedigt haar aan om haar dromen te volgen. Dan gebeurt er echter iets waardoor alles verandert. Sofia moet zich staande houden in een leven waar ze niet zelf voor heeft gekozen. Na de Tweede Wereldoorlog neemt Sofia een pijnlijke beslissing, waarvan zij de gevolgen voor altijd met zich mee zal dragen. Zal tientallen jaren later Mirella het goed bewaarde familiegeheim onthullen of blijft het voorgoed verborgen? Palazzo Puro speelt zich af tussen glooiende heuvels vol olijfbomen en wijngaarden in de regio Le Marche in Italië en vertelt een verhaal over liefde, vriendschap, verraad en hartverscheurende keuzes. 

Over de auteur 

Mirella Rosa heeft de Italiaanse villa Palazzo Puro in 2021 gekocht. Momenteel is ze samen met haar man en zoon bezig om deze te restaureren. In het dagelijks leven werkt ze als freelance consultant en heeft een passie voor het verbouwen van huizen. Het gezin woont (nog) in Nederland in een door haar zelf ontworpen huis.

Review 

Tijdens het lezen van deze roman over het verborgen verleden van het palazzo, waande ik me in Italië. Mirella Rosa slaagt erin de sfeer van zowel het heden als het verleden in woorden te vangen. De olijfbomen, de bloeiende Oleander, de geuren en kleuren van de fabriekshal en de visafslag komen tot leven, evenals de boeiende personages die door de auteur worden neergezet. Sofia, het personage uit het verleden, is mijn favoriet. Wat een sterke vrouw! 

Het verhaal speelt zich deels af in het heden, deels in het verleden. Beide verhaallijnen hebben hun eigen karakter. 

De verhaallijn in het heden voelt alsof ik midden in een aflevering van ‘Ik Vertrek’ zat, maar dan veel beter.

De verhaallijn in het verleden is veel gevoeliger geschreven. De emoties die beschreven worden zijn haast voelbaar en ik vond het heel mooi hoe Mirella Rosa de geschiedenis van het land vlak voor, tijdens en na de tweede wereldoorlog, hiermee wist te verweven.

Op een leuke manier komen de twee verhalen uiteindelijk samen. Zoals het een roman betaamt, zorgt een romantische twist er uiteindelijk voor dat het heden en verleden met elkaar verbonden worden. Daarmee is dit boek helemaal af.

Ik heb ervan genoten! Palazzo Puro krijgt van mij 4,5 sterren.
Recensie geschreven door Suzanne

Waardering: 4.5 uit 5.

Boekspecificaties
Titel: Palazzo Puro
Auteur: Mirella Rosa 
Bindwijze: paperback
Aantal bladzijden: 254
Genre: Roman, Historische fictie 
Uitgever:  Sabbia Publishing House
Verschijningsdatum: juni 2022
EAN: 9789083256603

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s