Literatuur & Romans

Susan Wiggs – De boekwinkel vol liefde

Susan Wiggs – De boekwinkel vol liefde

Het leven van Natalie Harper lijkt perfect. Ze heeft een baan, een huis en een vaste relatie, maar toch is ze niet echt gelukkig. Voor ze tijd heeft om uit te zoeken wat de reden is, verliest ze door een tragisch ongeluk haar verloofde én haar moeder. Nu zit Natalie met een erfenis, torenhoge schulden en de boekwinkel van haar moeder in San Francisco. Ook is er nog de zorg voor haar dementerende opa…

Net wanneer het haar allemaal te veel dreigt te worden, staat de zeer aantrekkelijke Peter Gallagher op de stoep. Het blijkt dat haar moeder voor haar overlijden hem heeft ingehuurd om te komen klussen in de boekwinkel.

Met de komst van Peter lijkt er nieuwe energie in de winkel te stromen. Dit geeft Natalie de moed om zich op haar nieuwe bestaan als boekhandelaar en mantelzorger te storten. Lukt het haar om de winkel en haar opa te redden? En is er toch een happy end voor haar weggelegd?

Allereerst wil ik zeggen dat ik deze cover ontzettend mooi en knus vind. Het trok mij gelijk aan: een gezellige boekwinkel en dan ook nog eentje vol liefde! We maken kennis met Natalie, een vrouw die niet erg gelukkig is met haar leven. Al snel krijgt ze het verschrikkelijke nieuws over haar verloofde en moeder te horen.

Ondanks dat dit een heftige gebeurtenis is, heeft het verhaal ook mooie en fijne momenten. Zo maak je kennis met Peter en zijn dochter, de dementerende en hele lieve opa Grandy en natuurlijk de boekwinkel zelf. Je proeft de sfeer van dit knusse pand. Ook wordt er vanuit meerdere perspectieven verteld, waaronder die van opa Grandy.

Ik had nog nooit eerder iets van Susan gelezen, maar ze schrijft erg mooi en beeldend. Soms had ik wel een beetje het gevoel dat het tempo wat laag lag, maar desondanks was het een mooi verhaal om eens gelezen te hebben.

Dit boek krijgt van mij drie en een halve ster.
Recensie geschreven door Silvie

Waardering: 3.5 uit 5.

Boekspecificaties
Titel: De boekwinkel vol liefde
Auteur: Susan Wiggs
Genre: Literatuur & Romans
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 384
Uitgever: HarperCollins
Verschijningsdatum: april 2022
ISBN: 9789402709766

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s