Barbara

Mijn naam is Barbara, geboren in de eighties en opgegroeid in de nineties. De liefde voor boeken is wellicht ook rond die tijd ontstaan. Het dorp waar ik woonde, Hoegaarden in België, had een heerlijke kleine bibliotheek waar ik graag rondhing. Ook de bibliotheek op mijn middelbare school was een favoriet stekje tijdens het middaguur. En de lessen Nederlands waar het ging over literatuur en boekpresentaties waren mijn favoriet.

Nu woon ik in Almere met mijn katers en meerdere boekenkasten vol met pareltjes. Ik lees zowat alle genres even graag, maar toch meestal historische romans en thrillers, hier en daar afgewisseld met een feelgood. Ook zoek ik graag dingen op over de boeken die ik lees en nog te lezen heb. Die tweede lijst is trouwens ellenlang, wellicht heel erg herkenbaar voor boekenwurmen en -liefhebbers.

Mijn andere hobby’s zijn: film, dansen, uitjes met vrienden/familie en reizen. Omdat die laatste twee op een laag pitje hebben gestaan tijdens corona, ben ik het lezen nog meer gaan waarderen. Niet alleen neemt een boek je even mee naar een andere wereld, je treedt ook even toe in het hoofd van een auteur. Met als het goed is, een mooie eeuwige vriendschap tot gevolg.

Lezen is denken met andermans hoofd. – Arthur Schopenhauer