Thrillers & Spanning

Laura Marshall – Sterfdag

Laura Marshall – Sterfdag

Travis Green liep op 15 juni 1994 door de straten van Hartstead en vermoordde elf van zijn buren. Het laatste slachtoffer was de vader van de vierjarige Cassie Colman.

Het is inmiddels bijna vijfentwintig jaar geleden en Cassie zou het verleden liever willen vergeten, tot ze tussen de spullen van haar moeder iets vindt wat erop wijst dat ze is voorgelogen over de moorden…
Vanaf dat moment kan Cassie niet meer stoppen met het zoeken naar de waarheid, maar iemand zal er alles aan doen om die begraven te houden…

Door de omschrijving van dit boek werd ik helemaal enthousiast. Waarom besloot Travis Green elf mensen dood te schieten? Was dit bewust of niet? En wat waren zijn beweegredenen? Vol goede moed begon ik dus aan dit verhaal.

‘Sterfdag’ begint meteen met een pakkende inleiding. Je leest over die bewuste dag in juni. Daarna lees je vanuit Cassie. Ze was vier jaar toen haar vader werd doodgeschoten. Zij en haar moeder hebben deze ramp overleefd, maar ze zit nog steeds met vragen.

Naarmate het verhaal vordert voel je dat er meer aan de hand is.De sfeer wordt steeds mysterieuzer en grimmiger. Ook lees je korte stukjes over de slachtoffers op die bewuste dag. Dit vond ik ook wel een interessante toevoeging aan het verhaal.

Telkens denk je te weten hoe het zit, maar dan blijkt het toch net even weer anders te zijn. Het verhaal wordt niet super spannend, maar je wil wel doorlezen omdat je wil weten wat er zich precies die bewuste dag heeft afgespeeld. Ik weet alleen nog niet precies wat ik nou van het einde moet vinden. Ik had het in elk geval niet verwacht, maar het ging voor mij plotseling wel allemaal iets te snel. Toch was dit zeker een geslaagd verhaal!

Dit boek krijgt van mij vier sterren.
Recensie geschreven door Silvie

Waardering: 4 uit 5.

Boekspecificaties
Titel: Sterfdag
Auteur: Laura Marshall
Genre: Thriller
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 320
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verschijningsdatum: april 2022
ISBN: 9789024599196

Thrillers & Spanning

Juan Gómez-Jurado – De rode Koningin

Juan Gómez-Jurado – De rode Koningin

Jon Gutiérrez is een zachtaardige rechercheur bij de politie van Madrid. Hij laat zich soms te veel meeslepen door het onrecht in zijn stad. Hij wordt zelf beschuldigd van corruptie als hij bewijsmateriaal achterlaat om een pooier op te kunnen pakken. Hierdoor wordt Jon geschorst. Om het vertrouwen terug te winnen moet hij ene Antonia Scott ervan overtuigen de politie bij te staan in een spraakmakende moordzaak. Het enige probleem is dat Antonia Scott al twee jaar weigert om haar appartement te verlaten…

Ooit was ze een veelbelovende rekruut van ‘De Rode Koningin’, een eliteteam dat speciaal werd opgeleid om in het diepste geheim misdaden op te lossen. Maar door een tragisch verlies heeft Antonia zich teruggetrokken uit de maatschappij. Ze wil met niemand iets te maken hebben. Dat het slachtoffer de zoon is van een invloedrijke bankdirecteur, en dat zijn lijk tot op de laatste druppel is leeggebloed, verandert daar niets aan. Maar dan blijkt dat deze tienerjongen niet het enige slachtoffer is. Alleen Antonia kan deze gruwelijkheden stoppen…

Dit is het eerste deel van de Antonia Scott-trilogie. In het begin moest ik erg wennen aan de schrijfstijl. Het boek bevat korte hoofdstukken en er wordt vanuit veel verschillende personages verteld. Hierdoor kwam het voor mij soms een beetje rommelig over. De vondst van het eerste slachtoffer vond ik dan wel weer interessant. Wie heeft deze jongen zo bruut vermoord?

Toch kon het verhaal mij niet helemaal bekoren. Misschien dat ik er iets meer van had verwacht. Er zitten wel wat spannende stukken in, maar toch verliep het verhaal anders dan dat ik had gehoopt. Desondanks was het geen slecht verhaal en heb ik het tweede deel ook al klaarliggen: ‘De zwarte wolvin’. Deze ga ik dus zeker binnenkort lezen!

Dit boek krijgt van mij drie en een halve ster.
Recensie geschreven door Silvie

Waardering: 3.5 uit 5.

Boekspecificaties
Titel: De rode Koningin
Auteur: Juan Gómez-Jurado
Genre: Thriller
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 400
Uitgever: Boekerij
Verschijningsdatum: juni 2021
ISBN: 9789022593479

Thrillers & Spanning

T.M. Manor – Wat de vermisten zagen

Wat de vermisten zagen is het eerste deel is de Thea Ooms-reeks van de Vlaamse debutant T.M. Manor. Je volgt in dit boek commissaris Thea Ooms die niet heel geliefd is binnen het korps. Ze heeft zelfs de bijnaam ‘De Draak’ gekregen. Ze houdt zich niet helemaal aan de regels, houdt geen rekening met anderen en is uit op wraak. Ze wordt, samen met haar collega-assistent Lucas De Prins, op twee zaken gezet. Er is een kind ontvoerd en er is een tiener vermoord. Wat lijkt te gaan om een eenvoudige vermissing draait al snel uit op iets heel anders. Ze komen terecht in een wereld vol bedrog en macht en waar geheimen niet gedeeld worden. Om de mysteries te ontrafelen moeten ze in deze wereld duiken. Dan kruisen ze ook nog eens het pad van een huurling die ook op zoek is naar het kind en zijn ontvoerder.

Er zit een heleboel mysterie in dit boek. In de eerste plaats zijn er natuurlijk de zaken waar Thea met haar team aan werkt, maar ook in de persoonlijke levens van de personages speelt er een hoop. Lucas blijkt Thea namelijk te kennen van vroeger, maar het is nog niet duidelijk waarvan. Dit geeft een goed opstapje voor het volgende deel. Daarnaast wordt Thea nog niet echt uitgediept, dus het is ook nog niet heel duidelijk waarom ze is zoals ze is.

De schrijfstijl van Manor is heel prettig. Ze schrijft heel vlot met veel dialogen. De gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Hierdoor is het op geen enkel moment saai of minder interessant geweest. Het scheelt ook dat er twee zaken zijn waaraan gewerkt wordt waardoor er altijd wel iets te vertellen is. Manor gooit er ook een flinke dosis humor in zodat je geregeld met een lach op je gezicht zit.

In het begin was het voor mij een beetje lastig inkomen omdat de schrijfster Vlaamse is. Hierdoor zitten er veel Vlaamse woorden in die ik niet kende. Gelukkig wen je daar ook wel snel aan en veel woorden spreken ook wel voor zich.

Het is natuurlijk fictie, maar sommige dingen komen wel een beetje ongeloofwaardig over. Zo was een gevangenisbewaarder bevriend geraakt met een crimineel die vastzat. Ze waren in zoverre bevriend dat ze elkaar hun geheimen toevertrouwden. In het ‘echt’ zal dat niet geaccepteerd worden. Ook is het vreemd dat er een slipje geruild moet worden voor hulp van een collega tijdens een inval.

Het prettige aan dit boek is dat het niet te gecompliceerd is. De ontwikkelingen zijn makkelijk te volgen en alles wordt duidelijk verteld. In de epiloog gebeurt er nog iets wat heel veel vragen oproept. Ik ben heel benieuwd naar wat er precies gaande is en kijk daarom enorm uit naar het volgende deel.

Dank aan T.M. Manor voor het recensie-exemplaar.

3,5 sterren voor Wat de vermisten zagen.
Recensie geschreven door Sanne (website)

Waardering: 3.5 uit 5.

Boekspecificaties
Titel: Wat de vermisten zagen
Auteur: T.M. Manor
Genre: Politieroman/detective
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 337
Uitgever: Crime Series Publishing
Verschijningsdatum: december 2021
ISBN: 9789464513707

Feelgood

Marloes Berghege – Een kopje geluk

Marloes Berghege – Een kopje geluk

In dit derde deel van de koffiesalonserie heeft Hanneke haar leven nog steeds niet in orde. Ondanks de talloze aansporingen van haar moeder heeft ze nog steeds geen andere job. De sfeer tussen haar en collega Sil is nochtans onder het nulpunt. Ook Hanneke’s beste vriendin heeft liefdesperikelen. Wat zal de toekomst brengen? 

‘Een kopje geluk’ is het derde deel van deze serie die samen één boek vormen, want niet apart te lezen zin. De vlotte schrijfstijl vind je doorheen de hele serie terug. Inhoudelijk vind ik dit laatste deel het leukste, omdat hier de meeste actie te vinden is. Er zit wat meer beweging in dan in de vorige delen en je wordt hier wat nieuwsgieriger gemaakt naar de afloop.  

Deze driedelige serie vormt samen een leuke, ontspannen feelgood.

Dit boek krijgt van mij drie en een halve ster.
Recensie geschreven door Isabelle

Waardering: 3.5 uit 5.

Boekspecificaties
Titel: Een kopje geluk
Auteur: Marloes Berghege
Genre: Feelgood
Uitvoering: E-book | Luisterboek
Aantal pagina’s: 112
Uitgever: Luitingh-Sijthoff
Verschijningsdatum: juni 2021
ISBN: 9789024597376

Literatuur & Romans

Mary Schoon – De kracht van de liefde

Mary Schoon – De kracht van de liefde

Gard Donkers woont samen met zijn vader en twee broers in een plaggenhut op de hei. Als hij in de turf gaat werken, ontmoet hij de dochter van de grote vervener, Evelina. Vroeger waren ze vrienden en trokken ze veel met elkaar op, maar het tweetal is uit elkaar gegroeid.

Nu, zoveel jaar later, bloeien de gevoelens al snel op, maar voor Evelina is een andere toekomst uitgestippeld dan met Gard. Hun werelden liggen nu nog verder uit elkaar, maar door één gebeurtenis zijn ze volledig op elkaar aangewezen.

Deze historische roman sprak mij wel aan. Ook de cover vond ik wel iets hebben, dus ik was erg benieuwd naar dit verhaal. Het is 1900 en je maakt kennis met Gard en zijn vader. Het is duidelijk dat ze in grote armoede leven. Het werk in de turf verdient niet veel en de omstandigheden zijn slecht.

Dan komt Gard in aanraking met Evelina. Hij kent haar nog van vroeger en vindt haar nog steeds een knappe vrouw. Maar Evelina is verloofd en gaat binnenkort trouwen met Lucas. Als lezer zie je het grote verschil in leefstijlen: Gard leeft in armoede en Evelina is rijk.

Ik wil natuurlijk niet teveel verraden maar je leest voornamelijk over het leven van Gard en de ontwikkeling tussen hem en Evelina. Eerlijk gezegd, vond ik het verhaal redelijk langzaam en soms wat langdradig overkomen. Ik weet ook niet of het door de schrijfstijl kwam, maar het verhaal pakte mij niet zoals ik had gehoopt.

Ook had ik persoonlijk niet zoveel met deze personages. Dit was overigens mijn eerste kennismaking met Mary Schoon, dus ik weet niet hoe haar andere boeken zijn, maar dit was voor mij toch wel een kleine tegenvaller.

Natuurlijk wil ik @zomerkeuning heel erg bedanken voor dit recensie-exemplaar.

Dit boek krijgt van mij drie sterren.
Recensie geschreven door Silvie

Waardering: 3 uit 5.

Boekspecificaties
Titel: De kracht van de liefde
Auteur: Mary Schoon
Genre: Literatuur & Romans
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 256
Uitgever: Z&K
Verschijningsdatum: april 2022
ISBN: 9789020546552