Wie zijn wij?

SILVIE
Hallo, mijn naam is Silvie en ik ben 35 jaar oud. Ik woon in Noord-Brabant, samen met mijn twee katten. Toen ik vier jaar oud was, was ik al een echte boekenwurm 😉 . Regelmatig kon je mij in de bibliotheek vinden. Vooral de boeken van R.L. Stine (Fear Street en Kippenvel) vond ik erg leuk. Ook de Griezelbus-reeks van Paul van Loon vond ik enorm interessant. Thrillers zijn tot op de dag van vandaag nog steeds mijn favoriete genre. Soms pak ik eens een feel good of een young adult boek tussendoor.
Sinds een tijdje ben ik begonnen met recensies schrijven. Ik merk dat ik hier heel veel plezier en voldoening uit haal. Het leek mij leuk om een eigen website te beheren. Eerst ging ik voor mezelf aan de slag, maar nu heb ik een kleine club opgericht die samen met mij recensies schrijft voor Boeken Buddies!
Ik heb dan ook enorm veel zin om deze website uit te breiden met zoveel mogelijk recensies! Instagram: @silvieleest.

Groetjes van mij! 🙂

JASMIJN
Hi! Ik ben Jasmijn, 28 jaar oud en woon in Medemblik met mijn partner en twee katten. Vroeger groeide ik op in een gezin van lezers. Mijn vader werkte bij een uitgeverij en allebei mijn ouders lazen altijd al veel, aan boeken was er nooit te kort.

Zelf heb ik tijdelijk in een drukkerij gewerkt, daar bleek mijn liefde voor papier en drukwerk. Toen ik later met kinderen werkte ontdekte ik een liefde voor voorlezen, samenlezen en leesontwikkeling. En natuurlijk, het weggeven van boeken, want wat is er nou een leuker geschenk?

Eind 2020 startte ik daarom Boektuin, een blog om mijn passie voor boeken te delen met anderen. Hiervan geniet ik nog dagelijks dankzij alle geweldige mensen, leuke tips en interessante posts. Silvie breidde Boekenbuddies uit naar een clubje recensenten, ik ben erg blij om op deze manier samen een groter en breder aanbod recensies te kunnen bieden.

Hopelijk vind je wat je zoekt, veel plezier!

SAM
Hi, 

Mijn naam is Sam, nou ja dat is mijn schrijversnaam 🙂
Al zo lang ik weet schrijf en lees ik. Vroeger schreef ik op platformen zoals Quizlet, Sweek,… en nu heb ik al een tijdje mijn eigen blog: https://samsescapefromreality.wordpress.com/.

Oorspronkelijk kom ik uit België maar tegenwoordig woon ik in het zonnige Lissabon. Toen ik Silvie’s oproep zag voor extra Boekenbuddies had ik er meteen zin in. Het lijkt me heerlijk om meer te lezen en schrijven samen met anderen.

Veel plezier hier op Boekenbuddies!

ISABELLE
Hallo, ik ben Isabelle. Ik woon in België en ben een fervent lezer van jongs af aan. Als kind was de bibliotheek mijn tweede thuis. Mijn favoriete serie was toen “De Vijf”. Nu lees ik zeer graag thrillers, maar ook met een grappige of romantische feelgood maak je me blij. Dat wissel ik al eens af met een kortverhaal of novelle, maar ook met een young of new adult.

Eind april 2021 ben ik gestart met een boekstagram onder de naam @Booksanddreamz. Volg me dus ook gerust mee op instagram! Sinds augustus 2021 maak ik deel uit van het blogteam van uitgeverij Books and Butterflies, een e-book only imprint van Hamley Books. Mijn voorkeur gaat uit naar e-boeken omwille van de praktische voordelen.

Vanaf november 2021 sluit ik hier aan bij het team van boekenbuddies. Veel plezier op deze website. Hopelijk kunnen we je hier inspireren tot het lezen van veel leuke boeken! Geniet ervan!

ANITA
Ik ben Anita Beunder du Pau. Sinds ik heb leren lezen kan ik mij geen leven zonder boeken voorstellen .

Mijn favoriete genre is zonder meer de historische roman. Voor de afwisseling lees ik af en toe een thriller of detective. Literatuur van Nederlandse bodem behoort natuurlijk tot favoriet leesvoer.

JOËLLA
Hey boekenbuddies lezers, 
Mijn naam is Joëlla van den Broek en kom het boekenbuddies team versterken als recensent, voornamelijk kind en jeugdliteratuur recensies zal ik me over gaan buigen.Want kind en jeugdliteratuur verdient ook liefde van ons volwassenen! 

Ik ben 35 jaar, samenwonend met manlief en onze grasparkietjes Mickey en Binky en ons senioren hondje Demi.
Ik heb een bookstagram de wereld van een bookaholic en heb 4 jaar lang een eigen blogspot gehad op Hebban. 

Ik lees graag, doe graag aan Read-a-thons mee en mag ook graag boekenswaps doen, daarnaast ben ik ook stiekem wel een bookhoarder.
Ik ben dol op kind en jeugdliteratuur, klassiekers, poëzie voornamelijk Toon Hermans, Emily Dickinson, Vasalis en Shakespeare en heb ik zelf ook 2 dichtbundels uitgegeven. Ik schrijf voor 2 stichtingen gedichten waarvan één bedrijf het drukt op producten die zij verkopen denk aan: kaarten, tasjes, mokken maar wordt ook gebruikt op etalage ruiten en op Dutch Design week.

Ik lees ook feelgood, historische romans en non fictie over dieren, geschiedenis, planeten en het heelal of godsdienst. Van toneelstukken word ik ook blij, voornamelijk van Shakespeare. 
Nu ja eigenlijk verorber ik alles wat leesbaar is! 
Ik denk dat ik nu wel genoeg verteld heb en graag tot ziens op boekenbuddies. 

Liefs Joëlla van den Broek